bir proje yapalım index.php modüllerimizi içeriyor olacak. bu proje bir proje/görev takip
uygulaması olacak(php). öncelikle index.php ye bir giriş ekranı gireceğiz. bu giriş ekranında
kullanıcı adı ve şifre aynı zamanda veritabanı kullanıcı adı ve şifresi olacak.
bir proje yapalım index.php modüllerimizi içeriyor olacak. bu proje bir proje/görev takip
uygulaması olacak(php). öncelikle index.php ye bir giriş ekranı gireceğiz. bu giriş ekranında
kullanıcı adı ve şifre aynı zamanda veritabanı kullanıcı adı ve şifresi olacak.
Harika, bir proje/görev takip uygulaması oluşturalım. İlk adım olarak, index.phpdosyamıza bir giriş ekranı ekleyeceğiz. Bu giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre alanları olacak ve bu bilgiler veritabanındaki kullanıcı adı ve şifre ile doğrulanacak. İşte adım adım nasıl yapabileceğiniz:
1. Proje Dizin Yapısı
Öncelikle, proje dizin yapısını oluşturalım:
<?php
session_start();
if (!isset($_SESSION['kullanici_adi'])) {
header("Location: modules/login.php");
exit();
}
include 'config.php';
include 'modules/header.php';
?>
<h2>Hoşgeldiniz, <?php echo $_SESSION['kullanici_adi']; ?>!</h2>
<p>Bu, proje/görev takip uygulamanızın ana sayfasıdır.</p>
<?php
include 'modules/footer.php';
?>
5. CSS Dosyası (style.css)
CSS dosyasını oluşturun ve giriş ekranı stilini belirleyin:
CREATE TABLE kullanicilar (
id INT AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
kullanici_adi VARCHAR(50) NOT NULL,
sifre VARCHAR(50) NOT NULL
);
Bu adımları izleyerek, giriş ekranı ve temel modüler yapıdan oluşan bir proje/görev takip uygulaması oluşturabilirsiniz. Yardımcı olabileceğim başka bir konu var mı?
Eğer başka özellikler eklemek veya daha detaylı yapılandırmak isterseniz, memnuniyetle yardımcı olurum! Projenizin ilerleyen aşamalarında farklı modüller ve fonksiyonlar ekleyebiliriz.
bağlantı için localhost ta "genel" veritabanı kullanılacak. burada gerekli tablolar oluşturulacak
Anladım. "genel" adlı bir veritabanı oluşturup, gerekli tabloları içine ekleyelim. Bu tablolar, kullanıcı bilgilerini ve görev takip verilerini saklayacak. İşte adım adım nasıl yapacağınız:
1. Veritabanını ve Tabloları Oluşturma
Öncelikle, "genel" adında bir veritabanı oluşturup, gerekli tabloları ekleyelim. Veritabanı yönetim aracı olarak MySQL kullanabiliriz. Aşağıdaki SQL komutlarıyla veritabanını ve tabloları oluşturabilirsiniz:
<?php
$servername = "localhost";
$username = "veritabani_kullanici_adi"; // Veritabanı kullanıcı adınızı girin
$password = "veritabani_sifre"; // Veritabanı şifrenizi girin
$dbname = "genel"; // Kullanacağınız veritabanı adı
// Veritabanına bağlantı
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Bağlantıyı kontrol et
if ($conn->connect_error) {
die("Bağlantı hatası: " . $conn->connect_error);
}
?>
3. Kullanıcı Şifrelerini Güvenli Hale Getirme
Kullanıcı şifrelerini güvenli hale getirmek için password_hash ve password_verify fonksiyonlarını kullanabilirsiniz. Bu, şifrelerin güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar.
login.phpdosyasında kullanıcı doğrulamasını şu şekilde güncelleyelim:
Bu adımları tamamladıktan sonra, veritabanı bağlantısı ve kullanıcı doğrulaması yapılmış olacak. Böylece giriş ekranı aracılığıyla kullanıcılar doğrulanabilir ve görev takip uygulamasının ana sayfasına yönlendirilebilirler.